X

Blog

Locaties met Meerwaarde(n)

10 novemver 2015

Afbeelding:  Locaties met Meerwaarde(n)

Meestal vertrouw ik maar op mijn gevoel bij het nemen van beslissingen. En toen Esther mij vroeg of ik deel wilde gaan uitmaken van haar start-up voor een website met locaties die meer doen en betekenen voor mens, cultuur & natuur, was ik gelijk enthousiast. Meedoen is zo veel leuker dan alleen meedenken! Bovendien geloofde ik in het idee. Inmiddels zijn we een half jaar verder en is er een hoop gebeurd.

We hebben een naam: ‘Locaties met meerwaarde(n)’. Het eigenwijze n-netje staat natuurlijk voor het feit dat onze locaties meer waarden in hun bedrijfsfilosofie hebben dan andere plekken en dat ze voldoen aan bepaalde kwaliteit. De naam is mede gekozen door een vast groepje ‘vroege fans’, inmiddels omgedoopt tot ‘vrienden van Locaties met Meerwaarde(n)’, mensen uit ons eigen netwerk die het leuk vinden om mee te kijken en denken met onze start-up. Behoor je tot dit selecte gezelschap, dan heb je bij ons een streepje voor: we houden je op de hoogte en je staat straks vooraan wanneer we iets te vergeven hebben. En die tijd komt vast, want LMM wordt een sociale onderneming (lees ook de startblog van Esther, ‘De Mowlam dans’).

Er is een contract, een stroomschema voor de uitvoering en een communicatieconcept. Er is al een voorzichtig beginnetje gemaakt met de huisstijl en logo en voor potentiële locaties hebben we de website locatiesmetmeerwaarde.nl alvast in de lucht met hierop de tekst van de informatieflyer. Maar waar het allemaal om gaat is natuurlijk het vinden van de juiste locaties. De juweeltjes onder de plekken waar je succesvol én met een goed gevoel een event kan organiseren voor –zeg- 60-600 personen. En belangrijker nog: deze locaties moeten ook warm lopen voor ons idee!

En toen werd het ineens serieus werk. Daar waar ik op mijn gevoel enthousiast was ingesprongen, bleek nu ook een stukje ‘koude acquisitie’ met zich mee te brengen. Want zo noem je dat, wanneer je wildvreemden moet overhalen om jouw dienstverlening te willen. Ai ai, helemaal niet mijn ding, maar wel keihard nodig natuurlijk. Dus hup, aan de slag: mailen, bellen en bezoekjes afleggen. En wat bleek? De koude acquisitie slaat al snel om in een comfortabel bad. Bijna zonder uitzondering lopen locaties warm voor het idee. Het verhaal klopt, wordt begrepen en omarmd. We maken de mooiste dingen mee; van smullen van versgebakken appeltaart (gebakken door de verstandelijk beperkte medewerkers van de Droom), nog nét geen rode loper (maar wel een persoonlijk warm welkom) bij het Tabacco Theater tot een rondleiding achter op de fiets door de showkas bij de Arendshoeve.

Inmiddels hebben zes locaties in principe toegezegd om mee te willen doen en de komende weken gaan we er nog een aantal bezoeken. We hopen voor het einde van het jaar minimaal 10 locaties te hebben, dan gaan we starten met het bouwen van de website.

Weet jij nog een locatie die we absoluut moeten benaderen of wil je ook bij het selecte groepje ‘vrienden met meerwaarde(n)’ horen en op de hoogte blijven van ons initiatief, laat het ons dan weten. Dat kan via een mail naar mirjam@locatiesmetmeerwaarde.nl.

 


 

<< Naar overzicht

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen