X

Blog

Het nut van de WK Hamster

16 juni 2014

Afbeelding:  Het nut van de WK Hamster

Winkelketens en fabrikanten doen dit jaar fors minder oranje-acties dan twee jaar geleden. Dat komt door de afgang van onze jongens op het EK. En dus krijgen we over twee jaar een recordaantal EK-acties (niemand twijfelt toch nog aan de zege, na de beste wedstrijd van Oranje ooit?).  En daar baal ik een beetje van. Want zeg nou zelf: wat is het nut van de WK Hamster van AH?

Ja, ik weet ook wel dat zulke prullaria zijn bedoeld om kindertjes naar de winkel te lokken. Die vervolgens hun ouders aansporen om vooral zo veel mogelijk te kopen. Die ouders snap ik ook al niet. Hoe moeilijk is het om je kinderen uit te leggen dat het geen goed plan is om nutteloze dingen te verzamelen, óók niet als ze gratis zijn. Namelijk, omdat hiervoor arme kindertjes in derde wereldlanden twaalf uur per dag moeten werken, of omdat er nuttige grondstoffen voor zijn verspild of dat die hamsters uiteindelijk afval worden, belastend voor ons milieu. Om maar eens een paar argumenten te noemen. Lijkt me een prima leermoment. Gratis aangeboden door uw Albert Heijn.

Maar nee, er zijn massa’s volwassenen die gewoon die hamsters aannemen. Stiekem verdenk ik ze ervan dat ze de hamsters zelf sparen. Aan de kassa verheugen ze zich er al op om ze straks een plekje te geven bij de gogo’s, smurfen, flippo’s en wuppies. Zouden dat nou ook de types zijn die je later terug ziet bij ‘Mijn leven in puin’?

Het nut van de WK Hamster. Ik kan het werkelijk niet bedenken. Een Roy Donderspak houd je dan toch in ieder geval nog warm. Ik heb de vraag gesteld op Facebook. Dat leverde wel hilarische antwoorden op. Dit waren leukste (dank Ben en Ron):

“Over een paar duizend jaar worden ze gevonden door archeologen en die bouwen er een verhaal van een Hamster-Cultus omheen. Diezelfde deskundigen vinden later iets van een vel waarvan het gezicht ontbreekt. De opvallend synthetische samenstelling van de oranje huid zal pas jaren later worden toegeschreven aan de Roy Donders sekte die rond 2014 na Christus agressief campagne voerde.”.

Hahaha……Maar eigenlijk is het de spijker op z’n kop. Wat gebeurt er namelijk met die WK Hamster? Na maandenlang rondslingeren in huis, auto of caravan wordt iemand ‘m zat en gooit  ‘m weg. Hij belandt dus uiteindelijk bij het afval en moet worden verwerkt. Verbrand of verteerd, nou ja, geld kost het in ieder geval. Wat een hoop nutteloosheid.

WK voetbal, ik vind het geweldig. Ik ga genieten de komende weken. Maar lieve supermarktketens en Albert Heijn in het bijzonder: graag over twee jaar een originelere actie met enig nut. En willen jullie persé weer zo’n prul, mag ie dan biologisch afbreekbaar zijn? Al is het maar om te voorkomen dat men over 2000 jaar de verkeerde conclusies trekt.

<< Naar overzicht

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen