X

Blog

Schuren en kussen

22 maart 2014

Afbeelding:  Schuren en kussen
Ik heb opgroeiende tieners. En vriendinnen met opgroeiende tieners. En die zijn verschrikkelijk leuk, want de opgroeiende tieners van tegenwoordig zijn een stuk opener dan wij vroeger. NO WAY dat ik aan mijn moeder vertelde hoe het bij ons ging op schoolfeestjes. Of dat ik een bepaalde jongen uit de klas wel leuk vond. Echt niet!

Maar nu zijn het andere tijden en is alles bespreekbaar. Maar…. wel classified natuurlijk hè. O wee toen ik het een keer waagde iets te bespreken wat ik had gehoord van MIJN zoon over HAAR dochter met de moeder van DIE dochter (die toevallig wel MIJN vriendin was).

Daarom is deze blog ook volledig op (of misschien wel over) het randje. Eigenlijk kan het niet, maar ik ga er van uit dat jij (de lezer) het niet verder gaat vertellen. Kunnen we dat afspreken? Ok. Ik weet namelijk hoe het tegenwoordig werkt bij 13 jarigen op feestjes. Tussen jongens en meisjes en alles wat daar dan –op die leeftijd- bij komt kijken. Maar voor je verder leest….JE WEET HET NIET VAN MIJ!!

Ok. Het is dus zooooo…… dat de jongens uitkiezen met wie ze gaan schuren. En als ze dat dan aan het doen zijn (ik ga er even van uit dat je dus weet wat dat is, google anders even), dan kijkt het meisje naar haar vriendinnen. Want ze kan die jongen niet zien, want die staat dus achter haar. Ik heb altijd gedacht dat schuren hetzelfde was als schuifelen, maar schuren doe je dus achter elkaar, als een soort treintje. Vervolgens beoordelen haar vriendinnen dan of de jongen leuk, knap en aantrekkelijk genoeg is. En geven dat dan, middels diverse handgebaren en gezichtsuitdrukkingen- door aan hun vriendin. Die dan dus omdraait en dat is dan is dan het sein voor: we gaan kussen! 

Dus resume: de jongen zoekt het het meisje uit waarmee hij schuurt, het meisje (of eigenlijk de vriendinnen van het meisje) bepalen of er wordt gekust. Volgens de vertelster van dit verhaal best oneerlijk, want: “Maar als meisje moet je dus maar afwachten hè, of er met je wordt geschuurd…….” En dan daarna? Nou dan daarna loop je weg en dat is dan weer dat.

Dusssss….. zo gaat dat dus. NIET verder vertellen hè? Zeker niet dat je het van mij hebt……

<< Naar overzicht

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen